Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 19. 05:07, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Alföldi Róbert rendezi a Patkányok című tragikomédiát Újvidéken

Alföldi Róbert rendezi a Patkányok című tragikomédiát Újvidéken

Gerhart Hauptmann Patkányok című tragikomédiáját mutatja be pénteken az Újvidéki Színház, az előadást Alföldi Róbert rendezi. A színház idei második bemutatójáról sajtótájékoztatón beszéltek a készítők szerdán.

Elhangzott, hogy ez a darab ritkán szerepel a színházak repertoárján, mert nagyon bonyolult és szövevényes, ugyanakkor nagyon fontos mű, mert súlyos emberi és társadalmi problémákat érint.

A Gerhart Hauptmann drámájának fő cselekménye az, hogy hogyan próbál meg egy cselédlánytól gyereket venni egy olyan nő, aki elveszítette sajátját. Alföldi Róbert szerint a Patkányok megmutatja, hogy mennyire figyelnek egymásra az emberek. "Ez (a darab) ugyanúgy, mint nagyjából mostanában minden előadás, amit csinálok, a szabadságról vagy arról szól, hogy hogyan és miként próbálunk létrehozni magunknak mindenáron valamiféle szép és jó életet" - jelentette ki a rendező.


"Kriminek is felfoghatjuk" - fogalmazott Gyarmati Kata dramaturg, de hozzátette, hogy ezzel egy időben azt is bemutatja, hogy "manapság hány nő küzd azzal, hogy nem tud vagy nem bír gyereket vállalni és hány nő küzd azzal, hogy a karrier miatt lemond a gyerekvállalásról."

A próbafolyamatot elemző munka előzte meg, emellett a színház munkatársai internetes naplót is vezettek, amelyben a különböző buktatók, nehézségek, de a sikerek és a kívülállók számára vicces rendezői utasítások is olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére