Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 19. 05:07, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Adózási szempontok alapján vonzó lehet Magyarország a futballistáknak

Adózási szempontok alapján vonzó lehet Magyarország a futballistáknak

Egy gazdasági elemzés azt mutatja, hogy a külföldi labdarúgók számára adózási szempontból Magyarország jó célállomás lehet.

A világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatának, az Ernst & Youngnak (EY) az MTI-hez eljuttatott felmérése szerint Magyarország a 15. pozíciót szerezte meg azon az európai listán, amely a játékosokat terhelő adókat, adókedvezményeket, öngondoskodási formákat és a külföldi munkavállalókat érintő különleges szabályozásokat vizsgálja. A rangsor első helyén Hollandia és Spanyolország végzett.

Magyarország a hetedik a 100 ezer euró éves nettó jövedelmet terhelő adókat és járulékokat vizsgáló listán. A legkevesebb közterhet a cseh kluboknak kell fizetniük. A lista második helyén Románia, a harmadikon Bulgária áll. A játékosoknak juttatott 1 millió euró éves nettó jövedelem összes költségének rangsorában Magyarország a középmezőnyben szerepel a 12. helyet elfoglalva.


"Adózási szempontból Magyarország már most is versenyképes Európában. A minőségi játékosok megtartásához és az eredményesség javulásához nálunk jelenleg elsősorban a legnagyobb elszívó erőt jelentő bajnokságokéval versenyképes gazdasági erejű klubokra, valamint a TAO-program által is támogatott infrastruktúra-fejlesztésre és korszerű utánpótlásképzésre van szükség" - mondta Pálszabó Tibor, az EY adópartnere.

A Nyugat-Európában már bevált karrier- és nyugdíjalapok bevezetésével válhat vonzóbbá a sportolói életpálya, ezekből a magyar futball és a magyarországi klubok is profitálhatnak - áll az EY harminc európai országot összehasonlító jelentésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: