Hírek
2012. Április 20. 07:13, péntek |
Belföld
Forrás: OrintPress
A vörösbor segít megőrizni az alakot

Még egy okkal több a vörös bor fogyasztására. Egy laboratóriumi kutatás szerint ugyanis olyan anyag van benne, amely megakadályozza a zsírsejtek kifejlődését.
A Purdue Egyetem kutatói kiderítették ugyanis, hogy a piceatannol nevű anyag megakadályozza a fiatal zsírsejtek kifejlődését. Arra már korábban is rájöttek a szakemberek, hogy az összetevő védelmet nyújthat a szívbetegség és a neurodegeneratív betegségek, valamint a rák ellen, de fogyásra való hatását eddig még nem tudták.
Kee-Hong Kim, kutatásvezető elmondta, arra jöttek rá, hogy a piceatannol jelenlétében a fiatal zsírsejtek kialakulásának késleltetése, illetve teljes gátolása figyelhető meg - számol be a The Medifast Plan.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 20. 09:10, szombat | Belföld
Nyúlhúsfogyasztást népszerűsító kampány indult
2025. Szeptember 20. 09:07, szombat | Belföld
Eltemették Kásler Miklóst Sárváron
Szülővárosában, Sárváron pénteken eltemették Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológust, egyetemi tanárt, volt emberierőforrás-ügyi minisztert, aki életének 76. évében, szeptember 5-én hunyt el.
2025. Szeptember 19. 07:35, péntek | Belföld
Védelmi innovációs tanszék alakult a győri egyetemen
A védelmi innovációval és a kritikus infrastruktúrák védelmével foglalkozó tanszéket hoztak létre a győri Széchenyi István Egyetem innovációs parkjában -