Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 07. 09:30, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A volt szász miniszterelnök szerint Magyarország figyelemre méltó módon oldotta meg a válság problémáit

A volt szász miniszterelnök szerint Magyarország figyelemre méltó módon oldotta meg a válság problémáit

Georg Milbradt egykori szászországi miniszterelnök és pénzügyminiszter szerint Magyarország figyelemre méltó módon "mászott ki" a gazdasági válság "gödréből".

A magyar miniszterelnök gazdasági tanácsadója az M1 Ma reggel című műsorában kedden reggel kiemelte, hogy Magyarország az európai államoktól eltérően ezt úgy tette meg, hogy a problémákat külső segítség nélkül igyekezett megoldani, minél hamarabb visszafizetve a nemzetközi segélyeket, vállalva a saját felelősséget.
Ez bizalmat teremt Magyarországgal szemben - mondta.
A magyar gazdaság pozitív folyamatai közül kiemelte, hogy nő a versenyképesség, jelentős az exporttöbblet, ami segíti a külső adósság csökkentését. Az ország növekvő pályára lépett, ez már 2013-ban is megjelent, és az elkövetkező években még inkább megmutatkozik majd. Magyarország 3 százalék alá csökkentette az államháztartás hiányát, ebből a szempontból Magyarország most kivétel, pedig ennek kellene lennie a fő szabálynak Európában - tette hozzá.
A tanácsadó szerint Magyarország, miként más visegrádi ország is, például Lengyelország és Csehország ki tudja használni, hogy egyelőre nem kellett alkalmazkodnia az eurózónához, hiszen láthatóan sok ország számára az eurózóna hátrány is lehetett. "Magyarország jól tette, hogy elhalasztotta az eurózónába való belépését, és ha 2020 után valamikor bevezetik az eurót, akkor az jó lesz, de most nem" - fogalmazott Georg Milbradt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.