Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 29. 18:24, szerda | Belföld
Forrás: mti

A szabadidő aktív eltöltését népszerűsíti a Természetjáró Fesztivál

A szabadidő aktív eltöltését népszerűsíti a Természetjáró Fesztivál

A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét Természetjáró Fesztivál címmel szeptember 7. és 9. között.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák lesznek, a verőcei Csattogó-völgyben, a fesztivál központi helyszínén pedig napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Királyrét és Katalinpuszta térségében a három nap alatt mintegy 100 túra közül választhatnak a fesztiválra érkezők. A szervezők a gyakorlott túrázóktól a gyerekekkel kirándulni vágyókig mindenki számára kínálnak érdekes és teljesíthető túrákat: családi távok, különböző kerékpáros és gyalogos, vízi és kerékpáros, gyalogos és kisvasutas, valamint tematikus túrák közül lehet válogatni. A programban szerepel teljesítménytúra, ökoturisztikai szakvezetés, gyógynövénytúra, nordic walking túra, közösségi futás és szemétszedő kocogás (plogging) is.

A Csattogó-völgyi üdülőházak területén bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, kitelepül számos zöld civil szervezet, de lesznek filmvetítések, természetvédelmi fotókiállítás, valamint a természetjáráshoz, környezettudatos életmódhoz, hulladékcsökkentéshez kötődő előadásokon és workshopokon is részt vehetnek a Verőcére látogatók.

A túrák előtt és után játékos programokkal, gyerekfoglalkoztatóval, kéktúrás vetélkedőkkel, 3D barlangi vetítéssel, csillagászati bemutatókkal is készülnek, de méta, jóga, teqball közül is lehet választani.

A színpadon a Mongooz and The Magnet, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák gondoskodnak a zenéről, szombaton délután a gyerekek a Kolompos, este pedig a Vegas Showband muzsikájára táncolhatnak.

A fesztiválon a rendezvény szervezője és házigazdája, a Magyar Természetjáró Szövetség mellett megjelenik a Duna-Ipoly Nemzeti Park, az Ipoly Erdő Zrt., valamint a természetjáráshoz, környezet- és természetvédelemhez kötődő egyesületek széles köre, de kiemelt figyelmet kap az Országos Kéktúra és a kéktúrázás népszerűsítése is.

A fesztiválon való részvételhez online jegyvásárlás szükséges, néhány programra pedig regisztrálni kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során