Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Május 02. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: mti

A pártfinanszírozási törvény szigorításáról kezdődik vita a Parlamentben

A pártfinanszírozási törvény szigorításáról kezdődik vita a Parlamentben

Az Országgyűlés ma kezd általános vitát arról a kormánypárti törvényjavaslatról, amely azzal szigorítaná a pártfinanszírozási törvényt, hogy a pártoknak megtiltaná a piaci ár alatti reklámozás lehetőségét.

Az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd Süli János teheti le esküjét a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterként. Orbán Viktor kormányfő április 10-én jelentette be a parlamentben, hogy tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására. Áder János köztársasági elnök két héttel később nevezte ki Süli Jánost a posztra.

Ezt követően a képviselők két órában interpellálhatják a kormány tagjait, majd egy órában azonnali kérdéseket tehetnek fel nekik.

A burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról szóló kormánypárti előterjesztésről az ülésnap végén kezdődhet általános vita. A fideszes politikusok javaslata azt célozza, hogy a politikai tömörülések csak paci áron vehessék igénybe a reklámhordozókat. Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője korábban azt mondta, meg kell nehezíteni, hogy milliárdosok pártokat vásárolhassanak fel. Úgy fogalmazott szerinte a javaslattal "a Jobbiknak is segíthetnek, hogy kiszabadulhassanak Simicska Lajos hálójából", de utalt Lendvai Ildikó szocialista politikus korábbi kijelentésére is, miszerint Soros Györgynek befolyása van a baloldalra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;