Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 25. 05:39, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

A párizsi csapat nyerte a budapesti II. villamosvezető Európa-bajnokságot

A párizsi csapat nyerte a budapesti II. villamosvezető Európa-bajnokságot

A párizsiak nyerték a vasárnap Budapesten rendezett II. villamosvezető Európa-bajnokságot, a BKV csapata a második helyen végzett.

A BKV vasárnapi tájékoztatása szerint Debrecen, Szeged, Berlin, Drezda, Rotterdam, Bécs, Barcelona, Nagyvárad, Firenze, Stuttgart, Lipcse, Manchester és Párizs villamosvezetői mérték össze tudásukat a versenyen, ahol a járművezetők sebességérzékelését, térlátását és problémamegoldó képességét tették leginkább próbára többféle feladattal.

Az eredményhirdetés előtt Lőrincz Antal, a BKV csapatának tagja elmondta: az eső megnehezítette a feladatok elvégzését, amelyek színvonala hasonló volt, mint a tavalyi, drezdai versenyen, ahol magyar győzelem született. A ügyességet, jártasságot követelő feladatokat a járművezető szerint tíz év tapasztalattal lehet megfelelő színvonalon elvégezni. A budapesti helyszín számára semmilyen előnyt nem jelentett, mert a versenyre kijelölt Tatra villamost nem vezette még – fűzte hozzá.

Palóczi Julianna, a csapat másik tagja arról beszélt, hogy szerinte a szakmai elhivatottság, a kihívások keresése, a megmérettetés igénye tehet nyertessé egy csapatot.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az MTI-nek úgy nyilatkozott: nagy szakmai elismerés a BKV-nak, hogy megrendezhette az Eb-t, és a versenyzők elégedettek voltak a versenyszámokkal. A pontszámok összesítését követően Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és Bolla Tibor adta át az első helyért járó serleget a győztes párizsi csapatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.