Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Augusztus 08. 05:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

A Millennium-trilógia írójának eddig ismeretlen korai novellája jelenik meg jövőre

A Millennium-trilógia írójának eddig ismeretlen korai novellája jelenik meg jövőre

Stieg Larsson, a Millennium-trilógia néhai írójának egy korai, futurisztikus novelláját adják ki jövőre először angol nyelven.

A svéd író, akinek bűnügyi trilógiája hatalmas bestseller lett világszerte, nem érhette meg műve sikerét: még az első kötet, A tetovált lány megjelenése előtt, 2004-ben ötvenesztendős korában elhunyt szívrohamban. A könyvekből Svédországban filmadaptáció készült, és Hollywood is elkészítette a maga változatát.

A Brain Power című novellát Larsson 17 évesen írta. A jövőben játszódó történet 2014 februárjában jelenik meg a Mysterious Press New York-i kiadó gondozásában. Az írást az A Darker Shade of Sweden című novelláskötetben publikálják először angol nyelven. A gyűjteményben több svéd szerző munkái szerepelnek, köztük Henning Mankell, Asa Larsson és Eva Gabrielsson, Stieg Larsson élettársának alkotása.


A Brain Powert angolra átültető John-Henri Holmberg felidézte, hogy Larsson már tinédzser korában rajongott Robert A. Heinleinért, a modern tudományos fantasztikus irodalom meghatározó szerzőjéért, és Larsson sokáig maga is kísérletezett a sci-fi műfajjal.

Otto Penzler, a Mysterious Press tulajdonosa szerint a novella nem nevezhető tudományos-fantasztikus írásnak, inkább "a jövőbe helyezett izgalmas történet".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét