Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Január 07. 05:31, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A magyar névnapok voltak a legnépszerűbbek tavaly a magyar Wikipédián

A magyar névnapok voltak a legnépszerűbbek tavaly a magyar Wikipédián

A magyar névnapokat betűrendben felsorakoztató szócikkre kattintottak rá a legtöbbször tavaly a magyar nyelvű Wikipédián.

A Magyar névnapok betűrendben című szócikket összesen 526 192-szer keresték fel a felhasználók az elmúlt évben. A százas lista legjobb tízes mezőnyébe tartozik továbbá a 2013-ban történt halálozásokról, a Magyarországról, az I. Szulejmán oszmán szultánról, a Budapestről, a Petőfi Sándorról, a Facebookról, a go nevű kínai táblás játékról, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, valamint a második világháborúról szóló szócikkek.

A népszerű internetes lexikon angol nyelvű változatán a Facebook, a 2013-as halálozások, a Breaking Bad (Totál szívás) című sorozat, a nehézségi gyorsulás (G-force), a Google, a második világháború, a Wiki, a YouTube, a 2013-as bollywoodi filmek listája és az Egyesült Államok érdekelték leginkább az internetezőket.


A spanyol Wikipédián az elsősorban az e-mail címekben előforduló kukacjelről (arroba) szóló szócikkre kattintottak rá a legtöbbször az elmúlt évben a felhasználók, akik a One Direction nevű brit fiúbandával foglalkozó oldalt is bejuttatták a százas spanyol lista első tízes mezőnyébe.

A német verzión a 2013-ban elhunyt hírességeket felvonultató és a különböző sorozatokról szóló (Agymenők, Trónok harca) szócikkek, míg a francia nyelvű változaton a Facebook és a Franciaország voltak a legnépszerűbb. A portugál Wikipédián a Facebookra, az oroszon a YouTube videomegosztó portálra, az olaszon a különböző sorozatokra (A Grace klinika, Agymenők, The Walking Dead), míg a norvégon Gustav Borgen norvég fotográfusra kattintottak rá a legtöbbször az internetezők. A legtöbb esetben az ország neve a százas lista első tízes mezőnyében található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.