Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Augusztus 31. 05:25, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A magyar dal napja - Békéscsaba száznapos fesztiválját is lezárja

A magyar dal napja - Békéscsaba száznapos fesztiválját is lezárja

Békéscsaba háromnapos programmal zárja a száznapos nyári köztéri fesztivált szeptember 6-8. között. A Hagyományok Tere Csabai Nyárzáró Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál után ünnepli a város a magyar dal napját.

A magyar dal fővárosa cím az idei évszámmal kiegészítve örökre a városé marad. Békéscsaba ehhez méltó fesztivállal zárja le a nyári programsorozatot, amelynek keretében a megújult köztereken száz napon át voltak rendezvények - mondta Vantara Gyula (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón.

A városvezető kitért arra, hogy Békéscsaba lakosságának széles rétege ismerhette meg három hónapon át a település gazdag kulturális értékeit, tehetséges prózai és zenei előadóit és fiatal diákművészeit. Hangsúlyozta: a sikeres nyár a helyi civilek, az önkormányzat és a helyi művészek összefogásának köszönhető. A rendezvények látogatottsága a vártnál is magasabb volt, a vonzóbb programokon több mint húszezer ember vett részt, a kisebb rendezvények látogatottsága is négy-ötezres volt.


A jövő hétvégi háromnapos fesztivál szeptember 6-án pénteken este a Békés megyei Szimfonikus Zenekar nagyszabású operettgála műsorával kezdődik. Másnap tartják meg a Csabai Blueskert Fesztivált, amelyen fellép Török Ádám és a Mini, a Kölcsey Szabolcs és Varga Ádám Akusztik Blues duó, a Borsodi Blue Trió Tátrai Tiborral, Pribojszki Mátyás, valamint a Póka Egon Experience.

A magyar dal napján, szeptember 8-án vasárnap a programok délután kezdődnek. Fél háromkor a Szent István téri nagyszínpadon a Magyarország együtt dalol című produkció nyitja meg az egész országban zajló magyar dal napja rendezvénysorozatot: a csabai megnyitóhoz, amelyen Presser Gábor együtt énekel a Békés megyei diákkórussal, országszerte csatlakoznak online élő közvetítés segítségével. Este a Békéscsabáról származó Hevesi Tamás ad koncertet a Békés Banda és a Balassi Táncegyüttes közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben