Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 09. 19:38, vasárnap | Helyi
Forrás: infopest

A magyar Attraction nyerte az idei Britain’s Got Talentet

A magyar Attraction nyerte az idei Britain’s Got Talentet

Az Attraction Látványszínház a magyar Csillag születi után áprilisban az angliai Britain’s Got Talentben próbálkozott, nem is kis sikerrel, ugyanis a szombati döntőben a csapat elsöprő győzelmet aratott.

A magyar Attraction Látványszínház a legtöbb közönségszavazattal nyerte meg a Britain’s Got Talent 2013-as szériáját. A Szűcs Zoltán által vezetett magyar csapatot hamar a szívébe fogadta a brit közönség, és a sajtó is elismerően nyilatkozott róluk a műsor egésze alatt. A formáció már az első meghallgatáskor lenyűgözte nem csak a közönséget, hanem a zsűrit is szívhez szóló árnyjátékukkal. Így a legesélyesebbként startoltak az ITV kereskedelmi csatorna tehetségkutató szériájában.


A döntőben előadott produkciójukat, melyben a brit történelem fontosabb eseményeit jelenítették meg, az angol közönségnek dedikálták, megköszönve ezzel a támogatást. A csapat Edward Elgar Land of Hope and Glory című dalára építette fel az előadást, két percben megjelent Sir Winston Churchill és a II. világháború, a 2012-es londoni Olimpia és a királynő, II. Erzsébet, aki idén ünnepli uralkodásának 60. évfordulóját. A két perces produkciót állva tapsolta meg a közönség és a zsűri is, és most is volt néhány könnycsepp. A magyar csapat úgy látszik megfogta a brit közönséget, annak ellenére is, hogy elég színes tehetségekből állt a 2013-az mezőny: táncoló gyerekcsapat, női humorista, hasbeszélő és gyémánttorkú gyerkőcök.


A Látványszínházat 2004-ben alapította Szűcs Zoltán, előadóművész, hip-hop táncos, akit a 90-es évek egyik népszerű csapatában, a Hip Hop Boyzban láthattunk táncolni. Az Attraction az úgynevezett fekete színház hagyományait követi, mely az 1950-es évek avantgarde Franciaországában született. A 8 tagból álló formáció zenére táncol, és különböző alakzatokat formálnak meg árnyjáték segítéségével. Csak árnyékukat látjuk egy nagy fehér vásznon. Szűcs Zoltán szerint a modern korban különösen fontos a vizualitás, az emberek tekintetének megfogása, és egy ilyen színházi produkció a látványelemeivel azonnal felkelti a közönség figyelmét.
A magyar csapat érzelem dús és megható produkciókat dolgozott ki a tehetségkutató alatt is, melyben professzionalizmus, és kemény munka látszik. A műsorban bemutatott minielőadások mindig egy történetet dolgoznak fel, az elődöntőben például egy szerelmespár történetét, ahol az apuka elesik a háborúban, a középdöntőben pedig egy fiú édesanyához fűződő kapcsolatát jelenítették meg.


A csapat igazi családként dolgozik, a döntőre napi 10-12 órát is próbáltak, de meglett az eredménye, hiszen a 250 ezer font (87 millió forint) nyeremény mellett a világhír is a küszöbön áll. Simon Cowell, a Britain’s Got Talent atyja nagy lehetőséget lát a csapatban, a tehetségkutató egyik bennfentese azt nyilatkozta a The Sun lapnak, hogy Cowell szeretné Las Vegasban szerepeltetni az Attractiont. Ha Vegas nem is, az biztos, hogy a csapat szerepelni fog a brit királyi család előtt a Királyi Varieté műsorában.


Dancs Eszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.