Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2013. Június 07. 21:45, péntek | Helyi
Forrás: infopest

A jövő héten érkeznek a XII. kerületbe a szelektív kukák!

A jövő héten érkeznek a XII. kerületbe a szelektív kukák!

Hétfőtől péntekig hozza majd a XII. kerületi társasházakhoz hozza az FKF az új szelektív gyűjtőedényeket.

A nagyobb társasházas övezetekbe 240 literes, a kertvárosi, családi házas területekre 120 literes tartályok érkeznek. Ezek sem mindenhová. Mint kedves ittlakó-társunk, Kovács Péter felhívta a figyelmünket, a kihelyezési listák - a linket lásd alább - nem tartalmaznak például virányosi címeket.

Az új kukák alja kék lesz, a fedelük vagy kék vagy sárga. A kék fedelűekbe kell a papírt, a sárgasapkásokba a műanyagot és a fémet gyűjteni. Ezeket új kukásautók ürítik majd, úgy ám!

A kukákat az ürítés napján kora reggel, vagy az azt megelőző nap este kell kihelyezni jól látható, az új kukáskocsival könnyen megközelíthető helyre. A legjobb a járda széle.

Az FKF Zrt. a használattal kapcsolatban a következőket köti a lelkünkre írásos útmutatójában:

• Munkatársaink a szelektíven gyűjtött hulladékot csak a tartályokból ürítik, mellé rakott zsákokból és egyéb tárolóeszközökből nem szállítják el.
• Nem ürítik ki a tartályt kollégáink akkor sem, ha az települési szilárd hulladékot is tartalmaz. Ekkor azt átválogatásra vonatkozó felhívást hagynak a helyszínen.
• A gyűjtőtartályok mellé rakott egyéb, nem odavaló hulladék kezeléséről is az ingatlan tulajdonosának, vagy a lakóház kezelőjének kell gondoskodnia.
• Eltulajdonítás, vagy megrongálódás esetén a tartályok pótlásának, illetve cseréjének költsége az ingatlantulajdonost, illetve a társasházat terheli.
• Az ingatlan címét fel kell tüntetni a kihelyezett edényeken.

Ha egy kuka megrongálódik, kérésre az FKF cseréli - nem világos, hogy ezért kér-e pénzt vagy sem.

Hogy éppen melyik nap kapjátok meg az új szelektív kukákat, hogy mikor ürítik majd először és aztán milyen gyakran, azt megnézhetitek itt, illetve innen indulva az FKF honlapján (a felépítés nem teljesen logikus, a dátumokat sajnos lehet, hogy végig kell kattintanotok, ha az utoljára kiszolgált környékre estek. Az egyes körzeteken belül viszont szerencsére már abc-rendbe rendezték az utcákat.)

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 17:10, szerda | Külföld

Rekordot döntött a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 16:09, szerda | Belföld

Egymillió tabletta favipiravir ékezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 25. 15:07, szerda | Belföld

Sorra tisztítják meg a védett területeket az illegális szeméttől

Folyamatosan számolják fel az illegális hulladéklerakókat és szemétkupacokat a nemzeti park igazgatóságok a Tisztítsuk meg az országot! program keretében,