Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. December 11. 15:20, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A hétvégén néhol 13 foknál is melegebb lehet

A hétvégén néhol 13 foknál is melegebb lehet

A hétvégén kezdetben sok lesz a napsütés, de később is csak helyenként lehet gyenge eső. A szél olykor megerősödhet, de marad az enyhe idő, néhol akár 13 Celsius-fok felé is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az éjszaka képződött köd a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként csak nagyon lassan szűnik meg, de napközben az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Emellett a szél is sokfelé megélénkül, a Kisalföldön nagyobb területen erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4-9 fok között alakul, a tartósan párás, ködös helyeken lesz a hűvösebb.
Szombaton északon lehet helyenként gyenge eső. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 8-13 fokig melegszik a levegő, de északkeleten 8 fok alatt, délnyugaton pedig néhol 13 fok fölött alakul a hőmérséklet.
Vasárnap már mérsékelt marad a légmozgás. Helyenként kisebb eső előfordulhat. A minimumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű. A nappali maximumok 4-11 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.