Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 04. 06:03, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

A Gravity című mozi nyitja az idei Velencei Filmfesztivált

A Gravity című mozi nyitja az idei Velencei Filmfesztivált

Az űrben játszódik Alfonso Cuaron mexikói rendező Gravity című filmje, amelyet a 70. Velencei Filmfesztivál nyitóestéjén vetítenek le augusztus 28-án.

George Clooney és Sandra Bullock amerikai színész a főszereplője a versenyen kívül bemutatott filmnek, amely 3D változatban lesz látható a nyitóünnepség estéjén a velencei Lidón található Palazzo del Cinema filmpalotában.

A Gravity az űrhajójától elszakadó és az űrben elvesző két űrhajósról szól. Bullock Ryan Stone-t, az első misszióján részt vevő űrkutatót alakítja, Clooney Matt Kowalsky veterán űrhajóst, aki legutolsó missziójára indult. Űrséta közben egy véletlen baleset következtében űrhajójuk megsemmisül, és ők egymáshoz kötve egyedül maradnak a sötét, mélyen csendes űrben, távol a Földtől és a megmenekülés reményétől.

Cuaron nem először vesz részt a Velencei Filmfesztiválon: 2001-ben az Anyádat is (Y tu mama tambien) című filmmel elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Osella-díjat. 2006-ban Az ember gyermeke (Children of Men) című filmjével Lanterna Magica-díjat kapott, és szintén Osella-díjat a fényképezésért, amelyet Emanuel Lubezki mexikói operatőr vett át. Lubezki fényképezte a Gravity-t is.

A szeptember 7-ig tartó Velencei Filmfesztivál 2001-ben is sci-fi ihletésű filmmel kezdődött, akkor a Clint Eastwood által rendezett Space Cowboys című alkotással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.