Hírek
2014. Március 11. 05:00, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A fehérje növeli a rák kockázatát?
Azoknak, akik nagy mennyiségű húst és sajtot fogyasztanak, nagyobb a rizikójuk a daganatos megbetegedések kialakulására - állapította meg egy kaliforniai kutatás, amelynek eredményéről az RTT News számol be.
A kutatás keretében hatezer, 50 év feletti felnőtt étkezési szokásait és egészségügyi állapotát követték nyomon 18 éven keresztül. A résztvevőket három csoportra osztották: egyik részük a napi kalóriabevitelük 20 százalékát fehérjéből fogyasztotta el, a második csoport tagjainál ez az arány 10-20 százalék között mozgott, míg a harmadiknál 10 százaléknál kisebb volt.
Összességében megállapították, hogy azoknak, akik a legtöbb fehérjét fogyasztották, négyszer nagyobb volt a kockázatuk rák miatt bekövetkező halálozásra, míg 74 százalékkal nagyobb eséllyel vesztették életüket más egészségügyi probléma miatt, mint a másik két csoport résztvevői.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld
Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt
Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.
2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld
Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal
2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld
Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért
A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek
2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld
20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz
Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.