Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Október 26. 05:23, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A Csabai Kolbászfesztiválon mutatkozik be a Segítő Vásárlás program

A Csabai Kolbászfesztiválon mutatkozik be a Segítő Vásárlás program

Békéscsabán, a Csabai Kolbászfesztiválon mutatkozik be a megváltozott munkaképességűek termékeinek értékesítésére létrehozott Segítő Vásárlás program.

A Salva Vita Alapítvány által szervezett vásáron az érdeklődők részleteiben ismerhetik meg azokat a kézműves, jó minőségű termékeket, amelyeket a megváltozott munkaképességű emberek állítottak elő - mondta el a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény szakmai helyettese pénteken az MTI-nek.

Bíró Csaba hozzátette: a Segítő Vásárlás pénteken nyitotta meg kapuit, a rendezvényen az érdeklődők a kézműves termékek legszélesebb skáláját ismerhetik meg. Hangsúlyozta: a megváltozott munkaképességűek értékes emberek, akik versenyképes termékeket tudnak előállítani.


A vásár célja ráébreszteni az embereket és a munkaadókat arra, hogy a fogyatékkal élők foglalkoztatása előnyt jelent a munkaerőpiac valamennyi szereplője számára - közölte.

A Segítő Vásárlás bemutatkozásán mások mellett jelent volt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára.

Bíró Csaba hozzátette: kapcsolatba lép azokkal a civil szervezetekkel, amelyek megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával különféle termékeket hoznak létre Békéscsabán, és segíteni fogja őket abban, hogy bekapcsolódjanak a városi gyermekélelmezés rendszerébe. A Salva Vita Alapítvány 2013-tól vezeti a Segítő Vásárlás programot. A programsorozat idén országos méretűvé bővült, több vidéki városban mutatkoztak be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.