Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 24. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti

A britek ötöde megnézte Katalin hercegnő topless képeit

A britek ötöde megnézte Katalin hercegnő topless képeit

A britek csaknem háromnegyede elítéli, hogy egy bulvárfotós lesből felvételeket készített Vilmos herceg félmeztelenül napozó feleségéről - ötödük azonban ennek ellenére nem tudott ellenállni a csábításnak, és megtekintette az internetre is felkerült fotókat.

Vilmos - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban- hitvesével, Katalin cambridge-i hercegnővel nemrégiben Lord Linley-nek, az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának franciaországi kastélyában nyaralt. A hercegnő bikinifelsőjét levetve éppen a kastély úszómedencéje mellett napozott, amikor egy fotós teleobjektívvel, legalább egy kilométerről lekapta.
Az elmosódott, de így is felismerhető képek közül először a Closer című francia bulvármagazin közölt több újságoldalnyit, az elmúlt héten pedig számos más külföldi lap is hozott a fotókból, annak ellenére, hogy a brit királyi ház kártérítési pert helyezett kilátásba minden olyan sajtóorgánum ellen, amely közli a felvételeket.
A képek egyetlen brit lapban sem jelentek meg. A világhálón azonban futótűzszerűen terjedtek szét a hercegnő pikáns fotói, és a The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap megbízásából készült országos felmérés során a megkérdezett felnőtt britek csaknem 20 százaléka bevallotta, hogy megtekintette az egyelőre ismeretlen fotós által készített képeket a különböző portálokon.
Ez azt jelenti, hogy a brit sajtó bojkottja ellenére hétmillió brit látta eddig a félmeztelenül napozó Katalin hercegnő fotóit.
A The Sunday Times a közvélemény-kutatás eredményeit kommentálva ironikusan megjegyzi: a hercegi hitves kebleire kíváncsi britek nyilván kizárólag azért kattintottak a képeket közlő portálokra, hogy osztozzanak a házaspár felháborodásán, mivel egyébként a megkérdezettek 73 százaléka elítélte a felvételek nyilvánosságra hozását, 72 százalékuk pedig egyetértett azzal is, hogy az udvar jogi eljárást indított a képeket először közlő francia magazin ellen.
A felmérésbe bevont britek 61 százaléka azt is pártolná, hogy induljon büntetőper a lesipuskás fotós ellen.
A The Sunday Times kommentárja szerint az ügy rávilágít arra a sajtószabályozási problémára, hogy bár jogilag lehetséges bizonyos anyagok közlésének megakadályozása a nyomtatott sajtóban, az interneten azonban ettől függetlenül továbbra is hozzá lehet férni a kifogásolt tartalmakhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt