Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2014. Január 01. 05:50, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A Bozsik Yvette Társulat táncelőadásával zár vasárnap a Chagall-Ámos ikerkiállítás

A Bozsik Yvette Társulat táncelőadásával zár vasárnap a Chagall-Ámos ikerkiállítás

Meghosszabbítva tart nyitva szombaton és vasárnap a Marc Chagall és Ámos Imre művészetét bemutató ikerkiállítás, amelynek zárásán a Bozsik Yvette Társulat táncelőadása látható majd a Magyar Nemzeti Galériában Budapesten.

Marc Chagall orosz-francia festőművész 65 alkotását, köztük az Élet (La vie) című főművét is felvonultató Háború és béke között című tárlatot Ámos Imre a "magyar Chagall" a háború örvényében 1937-1944 című 45 munkából álló válogatása kíséri. A két tárlat Chagall és Ámos festészetének párhuzamosságait mutatja be - közölte a nemzeti galéria az MTI-vel.

A tájékoztató szerint gyerekeknek szóló tárlatvezetéseket tartanak csütörtökön és pénteken délelőtt, míg szombaton és vasárnap meghosszabbított nyitva tartással, este hét óráig várják az érdeklődőket a múzeumba.

A vasárnapi záráson Igor Sztravinszkij Tavaszi Áldozat című művéből táncol el részletet a Bozsik Yvette Társulat, mások mellett Fülöp Tímea és Vati Tamás közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 18:00, szerda | Belföld

Fegyházban ülve csalt ki pénzt egy férfi többektől

Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a fegyházból, fogva tartása idején telefonon csalt ki pénzt több embertől - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

2020. Augusztus 05. 17:01, szerda | Belföld

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem

Idén is pozitív eredménnyel zárhat a kiskereskedelem, amely egy rövid visszarendeződési időt követően már emelkedést mutatott, ez pedig a kormányzati intézkedéseknek is köszönhető

2020. Augusztus 05. 16:08, szerda | Sport

Felemás hétvége Horvátországban

Grobnikban folytatódott a Gender Racing Team számára az idei versenyévad.

2020. Augusztus 05. 15:05, szerda | Kék hírek

Jogtalanul kiadott fegyverengedélyek miatt emeltek vádat 29 ember ellen

Jogtalanul kiadott sportcélú fegyverengedélyek miatt emelt vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 ember ellen - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.