Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Január 01. 05:50, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A Bozsik Yvette Társulat táncelőadásával zár vasárnap a Chagall-Ámos ikerkiállítás

A Bozsik Yvette Társulat táncelőadásával zár vasárnap a Chagall-Ámos ikerkiállítás

Meghosszabbítva tart nyitva szombaton és vasárnap a Marc Chagall és Ámos Imre művészetét bemutató ikerkiállítás, amelynek zárásán a Bozsik Yvette Társulat táncelőadása látható majd a Magyar Nemzeti Galériában Budapesten.

Marc Chagall orosz-francia festőművész 65 alkotását, köztük az Élet (La vie) című főművét is felvonultató Háború és béke között című tárlatot Ámos Imre a "magyar Chagall" a háború örvényében 1937-1944 című 45 munkából álló válogatása kíséri. A két tárlat Chagall és Ámos festészetének párhuzamosságait mutatja be - közölte a nemzeti galéria az MTI-vel.

A tájékoztató szerint gyerekeknek szóló tárlatvezetéseket tartanak csütörtökön és pénteken délelőtt, míg szombaton és vasárnap meghosszabbított nyitva tartással, este hét óráig várják az érdeklődőket a múzeumba.

A vasárnapi záráson Igor Sztravinszkij Tavaszi Áldozat című művéből táncol el részletet a Bozsik Yvette Társulat, mások mellett Fülöp Tímea és Vati Tamás közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.