Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2012. Április 09. 14:15, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP / Vasárnapi Ász

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

3800 méter mélyen fekszik a Titanic - ez nem akadály

Valóságos iparággá fejlődött a Titanic-kincsvadászat azóta, hogy 1985. szeptember 1-jén francia mélytengeri kutatók hangradarral bemérték a roncsok helyét.

Egy év elteltével Robert Ballard speciális tengeralattjáróval megközelítette a 3800 méter mélyen fekvő roncsokat. Jellemző volt a vállalkozás bonyolultságára, hogy csupán a leereszkedés hat órán keresztül tartott. Két év múlva már búvárok merészkedtek a mélybe, és több éves kutatás során hatezer emléktárgyat mentettek meg a hullámsírból.

Mint ismeretes, az akkoriban legbiztonságosabbnak és leggyorsabbnak gondolt hajó 1912. április 14-én süllyedt el - emlékére ezen a héten Southamptonból 1309 dúsgazdag érdeklődővel a fedélzetén ugyanazon az útvonalon indult el egy hajó. A nosztalgiakaland részvevői mélyen a zsebükbe nyúltak, mert egy jegy átszámítva másfélmillió forintba került.

A fedélzeten megvásárolhatók lesznek azok az emléktárgyak, amelyeket több évtizedes hullámsír-fogságukból emeltek ki az idők folyamán.

Vasárnapi Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 16:02, hétfő | Bulvár

Kevés is elég volt Liam Neeson akciófilmjének az első hely megőrzéséhez

Liam Neeson akciófilmje, a The Marksman második hete tartja vezető helyét a gyengélkedő észak-amerikai mozis piac jegyárbevételi toplistáján, a hétvégén mindössze 2 millió dollárt (587,6 millió forint) hozott.

2021. Január 22. 19:10, péntek | Bulvár

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál George R. R. Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötete alapján.

2021. Január 21. 08:00, csütörtök | Bulvár

Először számoltak meg elefántokat a világűrből

Először sikerült megszámolni állatokat mesterséges intelligenciával összekapcsolt műholdkamerákkal nagy kiterjedésű földrajzi térségében, ami fontos lépés a veszélyeztetett fajok populációinak megfigyelése terén.

2021. Január 19. 11:00, kedd | Bulvár

Gal Gadot főszereplésével készül kémthriller a Netflixnek

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza - osztotta meg értesülését a deadline.com hollywoodi hírportál.