Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 23. 13:38, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

2011 a Class FM éve – Bochkorékat kiütötték

2011 a Class FM éve – Bochkorékat kiütötték

Egész éves teljesítményét megkoronázva, decemberben hétköznap több mint 1,8 millió, átlagnap több mint 1,6 millió hallgatóval minden versenytársát az összes célcsoportban megelőzve, az első a Class FM és a Morning Show.

Az Ipsos–GfK hétfőn közzétett legfrissebb, decemberi adatai szerint a Class FM-et hétköznap több mint 600 ezer fővel hallgatták többen az év utolsó hónapjában, mint a Neót. Ezzel a rádió – egész éves teljesítményét megkoronázva – maga mögé utasította a Magyarországon fogható rádióállomásokat. Soha nem volt ekkora előnye a Class FM-nek a Neo FM-mel szemben. Elég csak a kereskedelmileg fontos 15-49-es Class FM-célcsoportot nézni, ahol csaknem 500 ezer fő a piacvezető csatorna előnye.

Tarolt a Morning Show is. A népszerű reggeli műsor a célként kitűzött kereskedelmi, 15-49 év közti célcsoportban, 12 hónapon keresztül végig vezetett. Ráadásul az éves összevetésben a teljes lakosság körében is maga mögé utasította versenytársát.

Sebestyén Balázs és csapata, a Morning Show soha nem látott mértékben győzte le a Bumerángot. Bochkor Gábor és Boros Lajos műsora még nem kapott ki ekkora különbséggel a hazai éterben. A teljes népesség körében a Morning Show 1 409 000 hallgatója mögött a Bumeráng csupán 837 ezer hallgatót tudott megszólítani decemberben.

2011-ben a leghallgatottabb kereskedelmi rádió a Class FM lett. Az eredmény – ami az Ipsos–GfK hivatalos közleményében is jól látszik – azt is jelenti, hogy a hallgatók döntése alapján a Neo és a Bumeráng csupán a második számú szereplő a piacon. A Class FM viszont 2012-ben is amerikai tanácsadó és kommunikációs bűvészmutatványok nélkül folytatja a megkezdett szakmai munkát. A rádió nem változtat hitvallásán, nem váltogatja havonta a célcsoportját, nem megy bele vagdalkozó üzengetésekbe.

A Class FM valamennyi munkatársa ezúton kíván az összes rádióhallgatónak és rádiós szakembernek sikeres és boldog új évet 2012-ben.

Címkék: Class FM, Ipsos-Gfk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.