Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 29. 07:36, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

16 lakásba még nem tudtak bejutni

16 lakásba még nem tudtak bejutni

A 78 lakásos szombathelyi társasházból, amelyben gázszivárgás miatt se fűtés, se meleg víz nincs, 41 család, összesen 82 ember tölti rokonoknál, ismerősöknél a következő éjszakát.

Kilenc családot helyezett el az önkormányzat, 12 lakás 21 lakója azonban úgy döntött, a fűtetlen lakásban marad – sorolta szombat esti sajtótájékoztatóján, a társasház klubhelyiségében Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere.

A legnagyobb gondot most az a 16 lakás jelenti, amelybe nem sikerült bejutniuk – a hiba elhárításához ugyanis minden lakásban le kell szerelni a gázórát, ezt pedig csak úgy tudják elvégezni a szakemberek, ha a lakásba beengedik őket a tulajdonosok – mondta.

Puskás Tivadar szólt arról is, az önkormányzat igyekszik a ház minden lakójának segítséget nyújtani, hiszen várhatóan legalább egy hétig tart majd amíg a gázszolgáltatást helyre lehet állítani. A házban két olyan krónikus betegségben szenvedő ember él, akik betegségük miatt ápolásra szorulnak, őket kórházba utalták.

A polgármester kijelentette: azokat, akik a maradás mellett döntöttek, arra kéri, gondolják meg magukat, és éljenek az önkormányzat által felkínált segítséggel, hiszen mindenkit el tudnak helyezni vagy kollégiumban, vagy pedig üresen álló önkormányzati lakásokban – például az úgynevezett MOP-házban.

Szavai szerint a maradók bármikor választhatják az ideiglenes költözést, hiszen ahogy egyre hidegebb lesz az idő, a lakhatás feltételei is tovább romlanak. Puskás Tivadar hangsúlyozta: a házat és a lakásokban maradó értékeket folyamatosan rendőrök őrzik.

Marton Zsolt, (Fidesz) alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a víz- és csatornamű vállalat szakemberei arról tájékoztatták, hogy hétfőn reggel 8 órától a fagyásveszély és a további kármegelőzés miatt a vizet is elzárják a házban.

Az alpolgármester ismét megerősítette: az önkormányzat vagyonhasznosító cége a SZOVA Zrt. mint a lakóépület társtulajdonosa megrendelte a hiba kijavítását, és megelőlegezi a költségeit, hiszen jelenleg a ház számláján nincs elegendő pénz erre.

Az a legfontosabb, hogy a szakemberek folyamatosan tudjanak dolgozni, ezért annak a 16 lakásnak a tulajdonosaival is érintkezésbe szeretnének lépni, ahová eddig nem tudtak bejutni – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.