Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2012. Március 27. 07:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

15 ezer futót várnak vasárnap Budapesten

15 ezer futót várnak vasárnap Budapesten

Vasárnap 27. alkalommal rendezik meg Budapesten a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, melyen ezúttal is több ezer gyerek részvételére lehet számítani.

A szervező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint egyik legnépszerűbb eseményén tavaly 15 ezernél is többen vettek részt, s jó esély van arra, hogy az idén is hasonlóan sokan neveznek majd az egész napos rendezvényre. A vasárnapi programban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb távot, az 1 km-es családi futás mellett 3,2 (Minicittá), 6,2 (Midicittá) és 12 km-en (Vivicittá), illetve félmaratonon lehet rajtolni, de 3,2 km-es gyaloglás is teljesíthető.

A névadó szponzor jótékonysági akciót is hirdetett a Vivicittára, melyen saját dolgozóiból összeállított csapatok is futnak majd, az általuk lefutott minden km-hez 100 forintot ad a cég, ezt az összeget az SOS Gyermekfalu kapja. A versenyen az SOS Gyermekfalu kőszegi, battonyai és kecskeméti intézményeiből is részt vehetnek majd gyerekek és nevelőszülők, a nevezésüket a BSI ingyenes teszi lehetővé.

A szervezők és a főszponzor az általános és középiskolákat külön motiválja: a legtöbb gyereket mozgósító budapesti, Budapest környéki és vidéki iskolák 300 ezer forintos adidas sportszerutalványt kapnak majd a Telekom jóvoltából.

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem a Városligetben, hanem a Margitszigeten lesz a verseny központja, s az első szám, a Midicittá 9:30 órakor rajtol.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.