Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 04. 05:42, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Bonsai és suiseki kiállítást rendeznek Érden

 Bonsai és suiseki kiállítást rendeznek Érden

Érden rendezik meg november 9-én és 10-én a Bonsai és Suiseki Mustrát, ahol a környező országokból érkező kertészek és gyűjtők különleges bemutatói mellett a látogatók hasznos kertgondozási ismeretekre is szert tehetnek.

A kiállításon nemcsak a tradicionális japán, hanem az európai bonsai és a természetben megtalálható hegyek, hegyformák, természeti képződmények kicsinyített másait, a suiseki kultúra legújabb irányzatait is bemutatják a szakértők az érdeklődőknek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A növények és a kicsinyített hegyek mellett bonsai kerámiákkal, asztalokkal, valamint a japán kultúrához és kertészethez kötődő számos kellékkel is meg lehet ismerkedni a rendezvényen. Emellett a kiállítás igyekszik minél hitelesebb képet adni arról, hogyan reagálnak az európai kertészek és gyűjtők Japán tradicionális és modern bonsai művészeti jelenségeire.


Jan Culek cseh bonsai szakértő a programon a kertépítésről tart beszámolót, később pedig gyakorlati műhelyfoglalkozáson nyújt segítséget az érdeklődőknek. Katona Ervin, az Egyetemi Bonsai Club és a Magyar Bonsai Szövetség elnöke Japán leghíresebb bonsai kiállításáról, a Kokufu Tenről tart előadást, Deák Péter, a klub alelnöke pedig a bonsai tartáshoz nélkülözhetetlen kertészeti ismeretekkel látja el az érdeklődőket tárlatvezetéssel egybekötve.

A programot az Érdi Városi Galériában rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma