Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Augusztus 31. 05:20, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Az Élet Menete Alapítvány kuratóriuma megerősítette posztján Gordon Gábor elnököt

 Az Élet Menete Alapítvány kuratóriuma megerősítette posztján Gordon Gábor elnököt

Az Élet Menete Alapítvány kuratóriuma megerősítette posztján Gordon Gábor elnököt, aki bizalmi szavazást kért maga ellen.

A közleményben az olvasható, hogy döntését Gordon Gábor azzal indokolta: nem szeretné, ha személyén keresztül lehetetlenítenék el az Élet Menete Alapítvány munkáját "egy ifjúkori rossz döntése miatt".

"Gordon Gábor vállalva tettének minden, számára hátrányos következményét megadta a kuratóriumnak a lehetőséget, hogy változtasson az elnök személyén. A kuratórium ugyanakkor nem tartotta szükségesnek az elnök leváltását és új vezető kinevezését, Gordon Gábor ugyanis az elmúlt években bizonyította szakmai rátermettségét, hozzáértését" - írták.


A szervezet a közleményben úgy fogalmazott: továbbra is olyan elnökre van szükségük, aki az alapítvány munkáját az elnökséggel egyetértésben koordinálva, magas szakmai színvonalon végzi.

Hozzátették, az alapítvány kuratóriuma pénteki rendkívüli ülésén egyetértett abban, hogy "a 2014-es holokauszt-emlékév feladataihoz éppen azzal a töretlen lendülettel és eltökéltséggel kell hozzálátni, ami végigkísérte a Gordon Gábor vezette alapítvány munkáját az elmúlt tíz évben".

A szavazást követően a kuratórium és a meghívott vendégek, többek között Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatója, az alapítvány egyik fővédnöke, valamint Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke a magyarországi holokauszt 70. évfordulója alkalmából meghirdetett programok ismertetésével folytatta a munkát, és megerősítették a szervezetek közötti együttműködést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára