Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 13. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Visszaszámlálás: már csak négy nap

Visszaszámlálás: már csak négy nap

Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; internetes adatközlésre október 1-je óta, a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet az ekulfoldi.ksh.hu honlap felkeresésével lehet kitölteni.

Ha valaki nem az internetes módszert választja, akkor október végéig eleget tehet állampolgári kötelességének úgy is, hogy a papír alapú kérdőíveken rögzíti a válaszokat, vagy megbeszél egy időpontot a számlálóbiztossal, aki a kapott válaszok alapján kitölti az ívet.

A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig „az adott eszmei időpontban”, az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. Ha valaki az adatközlés és október 1-je között született, akkor nem szerepel majd a statisztikában, ahogy az időközben, október 1-je után megszerzett diploma, az állampolgárság megszerzése vagy a családi állapotban beállt változás sem.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van.

A KSH úgy fogalmazott: azok számára fontos elsősorban a külföldi internetes bevallás, akik „nem biztosak abban, hogy magyarországi lakóhelyükön van olyan ember, aki kitöltené róluk a népszámlálási kérdőívet”. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben