Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 01. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Változatlan engedélyárak mellett új horgászrend lép életbe jövőre a Tisza-tavon

Változatlan engedélyárak mellett új horgászrend lép életbe jövőre a Tisza-tavon

Jövőre a területi jegyek árai nem emelkednek, ám az ideitől eltérő horgászrend lép életbe a Tisza-tavon – döntött a napokban a vízterület halászati hasznosítója.

Hegedüs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt év gyakorlatát követve 2015-ben is változatlan áron válthatnak területi jegyet a tóra a horgászok.
A legtöbbet, 26 ezer forintot továbbra is a felnőtt éves engedélyért kell fizetniük, míg az egy hétre szóló jegy 10 ezer, a napi pedig 2600 forintba kerül majd. A nők és a 65 év felettiek az éves engedély árából továbbra is 50 százalékos kedvezményt kapnak, a gyerekek pedig jövőre újra jelképes összegért, mindössze 1000 forintért pecázhatnak a tározón – tette hozzá. A halállomány fenntarthatóságáért a horgászrendben több változtatást is életbe léptetnek január elsejétől. A teljes árú területi jeggyel horgászók a darabszám-korlátozással védett halakból az eddigi öttel szemben naponta összesen hármat tarthatnak meg, egy halfajból pedig az eddigi három helyett legfeljebb kettőt. A horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon süllőből, csukából és harcsából együttvéve is legfeljebb hetet vihetnek haza.
A süllő és a kősüllő esetében a kifogható méret öt-öt centiméterrel növekszik. Ennek megfelelően 2015-ben már csak a 30 centi feletti kősüllő és a 40 centinél nagyobb süllő tartható meg.
Hegedüs Gábor jelezte: január, február, március és december mellett jövőre már novemberben is tilos lesz harcsát fogni a tározón.
Az ügyvezető a szabályozás új elemeként említette, hogy az eddig érvényes reggel 7 és este 18 óra helyett januárban, februárban és decemberben a naptári napkeltétől napnyugtáig szabad horgászni a tározón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.