Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 28. 05:30, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Utcai akciót szervez a Deák téren a BÚÉK közösségi dokumentumfilm csapata

Utcai akciót szervez a Deák téren a BÚÉK közösségi dokumentumfilm csapata

Utcai akciót szervez vasárnap délután Budapesten, a Deák téren a BÚÉK című közösségi dokumentumfilm csapata, amely installációval és performanszokkal is készül.

A Deák Ferenc téri templom előtt megrendezendő akció keretében a szervezők a filmet jelképező installációt, egy közösségi üzenőfalat állítanak fel, amely a filmhez hasonlóan szabad teret ad a kreativitásnak, a járókelők évértékeléseinek, fogadalmainak és az év fordulójához kapcsolódó gondolatainak - írták a szervezők közleményükben. Az utcai akciót rövid performanszok is színesítik majd.

Szilveszterkor készül Magyarország első közösségi dokumentumfilmje BÚÉK címmel. Az egész estés produkcióhoz bárki küldhet mozgóképet, emellett a fiatal filmesek is készítenek hozzá epizódokat.

Korábbi közlés szerint a szervezők azért választották témának a szilveszter éjszakáját, mert az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ami különösen jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait.


A produkcióhoz a film weboldalán, a www.buekfilm.hu-n keresztül december 31-től bárki feltöltheti saját történetét, élményeit videó formájában az idei szilveszterről, hogy "a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé".

Formai, terjedelmi megkötés nincs, a felvételek kézikamerával, telefonnal is elkészíthetők. A szervezők akár több ezer feltöltött videót is várnak. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes vesz részt a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek végig december 31. és január 1. között, 24 órán keresztül. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók.

A produkció korábban azt közölte, hogy a film két producere Kálmán Mátyás és Halász Juli producer-rendező. A felkért filmesek között van Grosan Cristi, Muhi Zsófi, Lakos Nóri, Hatala Noémi, Kerékgyártó Yvonne, Eskulits Fruzsina és Visky Ábel.

Címkék: film, kultúra, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.