Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 24. 07:00, hétfő | Életmód
Forrás: infopest

Tippek, amikkel fogyhatsz nyáron!

Tippek, amikkel fogyhatsz nyáron!

Összeszedtük az 5 legfontosabb tippet a nyárra, melyeket ha megfogadsz,
akkor könnyebben és gyorsabban fogyhatsz le optimális súlyodra.

1. "Minden nap egy alma az orvost távol tartja."

- mondja a bölcs mondás, és nem csak az orvost, de a túlsúlyt is távol tartja a megfelelő mértékű
zöldség és gyümölcs fogyasztása. Magyarország roppant szerencsés földrajzi elhelyezkedésének köszönhetőennálunk egész nyáron egymást váltják a finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök.Fogyasszuk őket rendszeresen! A bevitt táplálék legalább 50%-a álljon zöldségekből és gyümölcsökből!

Ezzel biztosítjuk a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, folyadékot, rostokat és számos fontosenzimet és élő tápanyagot! A sok gyümölcs és zöldség az egyetlen biztos recept a narancsbőr ellen is!Arra figyeljünk csupán oda hogy egy étkezésen belül ne keverjük a zöldségeket és gyümölcsöket!

2. Kültéri mozgás

Ha odakint ragyogóan jó idő van, akkor ne savanyítsuk magunkat zárt terekben, hanem mozduljunk ki!Kiránduljunk, sétáljunk, biciklizzünk, vagy űzzünk bármilyen kültéri sportot!A friss levegőn végzett testmozgás különösen egészséges! Segít a méregtelenítésben mind a pórusainkonmind pedig a légzésünkön keresztül.Az Exeter Egyetemen végzett tanulmány egyértelműen kimutatta,hogy kültéren végzett mozgással könnyebb fogyni. Nagy hőségben azért tartózkodjunk a túl intenzív mozgásformáktól!

3. Napsütés

A testünkben a D-vitamin napfény hatására keletkezik, és a D-vitamin szint és a túlsúly közöttegyértelmű összefüggés van. Töltsünk minél több időt napfényben, és a testünk könnyebbenfog megszabadulni a felesleges súlytól, és az étvágyunk is csökkenni fog. Arról nem is beszélve,hogy a szépen lebarnult bőr optikailag is vékonyít. A megfelelő napvédelemre is ügyeljünk:11 és 15 óra között lehetőleg ne menjünk napra ha tehetjük! Nap elleni védelemre ne használjunknapvédő krémeket, mert a bennük lévő nehézfémek mérgezőek és akadályozzák a D-vitamin keletkezését is.

Helyette fedjük le a végtagjainkat laza pamut ruhával és vegyünk kalapot! A leégés ellen és a barnulástartóssága érdekében érdemes napozó-vitaminokat szedni, szakértőink véleménye szerint ez a 3 terméklegalkalmasabb a nyári káros hatások kivédésére és a jótékony hatások felerősítésére:

4. Vakációs hízás

Ismert jelenség, hogy a vakáció alatti "lazítás"során felszaladnak ránk az extra kilók. Persze ne sanyargassukmagunkat a nyaralás alatt, de azért alapvetően igyekezzünk kerülni az egészségtelen ételeket és a késő esti nagyfalásokat! Ha mégis jól bevacsorázunk, akkor próbáljuk ki az időszakos böjtöt: az evést követően 15 óránkeresztül ne együnk semmit!

Ezzel némiképp ellensúlyozni tudjuk a túlevést és az emésztőrendszerünk istud pihenni. Ha például este 9-kor jól bevacsorázunk, akkor másnap délben eszünk csak újra. Figyeljünkoda azonban arra, hogy ezt csak néha alkalmazzuk, mert továbbra is aranyszabály, hogy a reggeli a naplegfontosabb étkezése!

5. Megfelelő hidratálás

A meleg és a napsütés hatására szervezetünk vízigénye jelentősen megnő. Nagy hőség esetén ez akár a napi10 litert is meghaladhatja! Igyunk megfelelő mennyiségű, tiszta vizet! Ha ki vagyunk száradva, az jelentősenmegnehezíti a fogyást és az egészséges életet is! Kerüljük az alkoholt, mert tovább szárítja a szervezetünket!

Szép nyarat!

tutifogyas.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.