Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 15. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Tanárnak áll Hajós András

Tanárnak áll Hajós András

A zeneszerzést is elleshetik.

2012 őszétől a Millenáris Fogadóban látható a Modern Art Orchestra gyermekeknek és szüleiknek szóló zenés foglalkozása, a ZeneHajó. Ezen a rendhagyó „zeneórán” senkinek sem kell csöndben maradnia, sőt nem kell egyenesen ülve, ijesztő kérdésekre válaszolni sem. A ZeneHajót Hajós András kormányozza, az első tiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység pedig a 18 fős Modern Art Orchestra. Erre a bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat minden gyermek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön úgy ismerkedhetnek meg egy komplett dzsessz big band hangszerparkjával, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kell, de sok érdekes dologban részt lehet venni. A remek hangulatú foglalkozásokon a gyermek közönség aktív közreműködésével íródik meg egy egyszerű, de szerkezetileg komplett és hiteles dzsessz dal, amelyből a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél élőben készít hangszerelést. Az így megszülető teljes, egész zenekari kompozíciót a gyerekekkel közösen adják elő a koncert záróakkordjaként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.