Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Október 08. 06:55, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szándékosan ütközhetett autóknak egy teherkocsi Limburgban, tucatnyi ember megsérült

Szándékosan ütközhetett autóknak egy teherkocsi Limburgban, tucatnyi ember megsérült

Autóknak ütközött egy teherautó hétfőn a németországi Limburgban, nagyjából tucatnyi ember megsérült, egyikük súlyosan - közölte az illetékes nyugat-hesseni rendőrkapitányság.

A Frankfurter Neue Presse (FNP) című lap hírportálján azt írta, hogy 16 ember sérült meg, köztük a teherautó vezetője. Hat embert kórházba szállítottak, közülük öten csupán kisebb horzsolásokat szenvedtek.

Forrás megjelölése nélkül hozzátették, hogy a sofőr - aki ugyancsak megsérült az ütközésben - az "első információk" szerint lopta a járművet és szándékosan hajtott neki autóknak. Mint írták, a férfi az őt elsősegélyben részesítő járókelők beszámolói szerint több alkalommal azt mondta, hogy Allah.

Mindezzel kapcsolatban a rendőrkapitányság egy Twitter-bejegyzésben azt kérte, hogy senki ne vegyen részt találgatásokban.

"Senkinek sincs szüksége trollokra vagy vad spekulációkra" - fogalmaztak.

A kapitányság egy szóvivője a dpa hírügynökségnek cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek szerint a hatóságok hírzárlatot rendeltek el. Mint mondta, a megerősített információkat adják ki, "és nem azt, amit valaki hallani vélt".

Hozzátette: a teherautó vezetőjének őrizetbe vétele a bevett, normális intézkedések közé tartozik. "Egy ilyen, sok sérülttel járó baleset után a sofőr nem sétálhat el csak úgy" - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy a helyszín felett megjelent egy rendőrségi helikopter, elmondta, hogy felvételeket készítenek a történtek feltárásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése