Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 12. 10:59, szerda | Helyi
Forrás: infopest

Penészesek a falak és beázik az óvoda Újpalotán

Penészesek a falak és beázik az óvoda Újpalotán

Az alábbi levél egy újpalotai anyukától, Dolnyikné Farkas Boglárkától érkezett, aki a Hartyán Óvodában uralkodó állapotokra hívta fel a figyelmet:

"Kedves kerületiek!

A segítségeteket kérem a Hartyán Óvoda ügyében. Az óvoda udvara és épülete rettenetes állapotban van. Évek óta várjuk a felújítást, de hiába. A jövőbeni tervek között ugyan szerepel az óvoda rendbetétele, de a képviselőtestület immár második alkalommal nem volt határozatképes (20-ból 9! fő volt jelen), amikor a polgármester beterjesztette az óvoda felújítását is magába foglaló gazdasági módosító indítványát.

Ami azonban még ennél is nagyobb baj, hogy a földszinti 1-2-es csoportnál az esős idő beálltával széles sugárban ömlött le a víz a csoportszobákban, az öltözőben és a mellékhelyiségekbe egyaránt. A falak az egészségre káros módon penészesek, a csatornából rettenetes szag árad folyamatosan, és esőzéskor ázik az épület. Ez a helyzet mára tarthatatlanná vált, a gyerekek egészsége a tét!!!! Kérem mindenki, minden létező módon igyekezzen és segítsen nyomást gyakorolni a döntéshozókra, hogy az óvoda jövő heti leállása után minél előbb kezdjék meg a szükséges javítást, ellenkező esetben még az óvoda bezárása, vagy ami még nagyobb baj, egy esetleges baleset (lásd vakolatomlás) is megtörténhet.

Nem tud az óvoda a felújítási ütemekre várni. A beázás kritikus, sürgős felújítás kell!! Nem hiszem, hogy az iskola elé tervezett japánkert, amit hamarosan elkezdenek, annyival fontosabb lenne, mint a gyerekek egészségét veszélyeztető beázás, vagy a leomló külső falrészek, illetve az életveszélyes udvar."

Az óvoda felújítása ugyan része a Zsókavár projektnek, de a költségvetés módosítását el kellene fogadnia a testületnek ahhoz, hogy bármilyen munka elkezdődhessen. Erre pedig legközelebb a július végi testületi ülésen lesz lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni