Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. November 19. 06:00, péntek | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

Olaszország orvosokkal és nővérekkel segíti Szlovéniát a járvány leküzdésében

Olaszország orvosokkal és nővérekkel segíti Szlovéniát a járvány leküzdésében

Olaszország harminc katonai orvossal és nővérrel segíti Szlovéniát a koronavírus-járvány elleni küzdelemben

- erről Matej Tonin szlovén védelmi miniszter tett bejelentést Twitter-oldalán csütörtökön, miután egy nappal korábban Rómában találkozott Lorenzo Guerini olasz védelmi miniszterrel.

A szlovén minisztérium közleménye szerint Guerini örömmel tett eleget szlovén kollégája kérésének. Mint mondta, megérti a szlovéniai helyzetet, mivel Olaszországnak volt már hasonló tapasztalata.

Az olasz fegyveres erők kötelékében szolgáló orvosok és nővérek csatlakoznak a szlovén hadsereg egészségügyi csapatának tagjaihoz, akik a hét elején kezdték meg a kórházak segítését - írták.

Janez Poklukar szlovén egészségügyi miniszter még a múlt héten rendelte el a teljes egészségügyi szféra mozgósítását. Az egészségügyi tárca felhívást küldött a nyugdíjas orvosoknak, az orvosegyetemeknek és az egészségügyi középiskoláknak, kérve részvételüket a járványellenes küzdelemben. Az ellátásba a vöröskereszt, valamint a hadseregben szolgáló orvosok és nővérek is bekapcsolódtak.

Poklukar akkor elmondta: több országgal is folynak tárgyalások a segítségnyújtásról, de még egyiket sem zárták le.

Csütörtökre 3662 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, és a fertőzés következtében 24 beteg halt meg, ez január óta a legmagasabb napi adat. Kórházban 1104 beteget ápolnak, közülük 253-an vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 215 063-an kaptak védőoltást, közülük 1 134 697-en már a második adagot is felvették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése