Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 02. 14:34, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Nem lesz sztrájk?

Nem lesz sztrájk?

Megállapodott a BKV-val a csoportos létszámleépítésről hétfőn az a sztrájkbizottság, amelyet két szakszervezet hozott létre, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ), valamint a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Sza

Gulyás Attila, a VTDSZSZ elnöke a hétfői tárgyalások utána az MTI-nek elmondta, a tárgyalásokon a 200-ról 170 főre csökkentett létszámot további 10-15 százalékkal tudták mérsékelni, és a BKV lehetőséget biztosít a megfelelő képzettségűeknek arra, hogy másik üzemegységben dolgozzanak tovább. A BKV vállalta azt is, hogy 2013-ban már nem hajt végre újabb csoportos létszámleépítést.

Gulyás Attila fontosnak nevezte, hogy a BKV elfogadta a szakszervezetek számításait a dolgozók terheltségéről, és ezt figyelembe véve döntött a leépítés mértékéről.
Fontosnak nevezte, hogy a felmondások kézhezvétele előtt sikerült megállapodni a mértékről, amelyre a kézbesítés után már nem sok esély lett volna. Hozzátette, hogy sajtóhírek szerint a kormány nem fogja átutalni a finanszírozáshoz korábban ígért hétmilliárdos támogatást, a romló pénzügyi helyzetet pedig a BKV újabb létszámleépítéssel oldhatta volna meg, amit a jelenlegi megállapodás kizár.

A csoportos létszámleépítés miatt két sztrájkbizottság is alakult a tárgyalásokra. A BKSZSZ és a VTDSZSZ most megegyezett a BKV-val, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) viszont még nem. Az EKSZ keddre demonstrációt hirdetett a csoportos létszámleépítés miatt.

A szakszervezetek azért kezdeményeztek munkaügyi vitát, mert a buszágazati kiszervezések miatt 200 munkatársát el akarta bocsátani a BKV. Ezt a létszámot az érdekképviseletek sokallták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a