Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 13. 07:22, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Négy megyében, több tízezer fogyasztónál nincs áram a vihar miatt

Négy megyében, több tízezer fogyasztónál nincs áram a vihar miatt

Négy megye több településén szünetel az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda reggel az MTI-t.

A tűzoltókat főként kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották.

Kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13 600, Békésben csaknem 12 500, Csongrádban 3400, Pest megyében pedig mintegy 9500 fogyasztónál nem volt áram - írták. A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán - tették hozzá.

Éjjel még azt közölte az OKF, hogy Pest és Bács-Kiskun megye több településén nincs áram; az üzemzavar akkor csaknem 70 ezer embert érintett.

Szerda kora reggelig mintegy háromszáz esetben riasztották viharkárhoz a tűzoltókat, és még érkeznek újabb bejelentések - olvasható az OKF újabb közleményében. Éjjel elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében volt szükség a munkájukra a mostoha időjárás miatt. Főként kidőlt fák, letört ágak miatt hívták őket. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra, Ócsán családi házra, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák.

Címkék: áram, fa, kidőlt, megye, tűzoltó, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára