Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Január 02. 05:53, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Naponta lefutott egy maratoni távot tavaly egy új-zélandi pár

Naponta lefutott egy maratoni távot tavaly egy új-zélandi pár

Világcsúcsot állított fel egy új-zélandi házaspár, miután az elmúlt év minden napján lefutott egy maratoni távot Ausztráliában. Futásukat szerdán fejezték be, amikor egy extra maratont futottak Melbourne-ben.

A 366 maratoni futással több mint 15 300 kilométert tettek meg Ausztráliában. A 64 éves Janette Murray-Wakelin és a 68 éves Alan Murray minden nap hajnali négy órakor kelt, hogy egy év alatt körbefuthassa Ausztráliát és Tasmánia szigetét. A házaspár vegetáriánus, ezért naponta 30 banánt is elfogyasztottak útjukon a sok-sok gyümölcs- és zöldséglé, gyümölcs- és zöldségsaláta mellett - adta hírül a The Daily Telegraph című brit napilap honlapja. Útjukon futottak ciklon szélén, áradások, bozóttüzek mentén, jégesőben, utóbbi miatt meg is kellett szakítaniuk a futást, hogy félórával később újult erővel folytathassák útjukat a zord időben.

Az első néhány hét nagyon fájdalmas volt, akkor kellett betörni magunkat. Utána már napról napra könnyebb volt - mondta Murray az ABC ausztrál rádiónak. Futásukkal megdöntötték a belga Stefan Engels 2011-ben felállított rekordját, aki egy éve alatt 365 maratoni távot futott le. Futásával a házaspár adományt gyűjtött egy alapítványnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.