Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 21. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: infopest

Múzeumok éjszakája - BMW motorok, terepasztal és taxi kiállítás

Múzeumok éjszakája - BMW motorok, terepasztal és taxi kiállítás

Taxi kiállítás és különleges BMW motorok várják a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a látogatókat.

A Közlekedési Múzeumban a közönség megtekintheti egyebek mellett az 1970-es évek játékait, valamint a 100 éves fővárosi taxi történetét bemutató kiállításokat.
A nagy terepasztalon kívül a megújult emeleti terepasztal is várja a látogatókat.

A BMW Motoros Baráti Kör a BMW motorkerékpár gyártás 90. évfordulója tiszteletére negyven motort vonultat fel az elsőtől a legutolsó típusig. A BMW motorgyártás teljes történetét bemutató alkalmi kiállítást szakkönyvek, poszterek és prospektusok is színesítik. A parkolóban KRESZ pálya, valamint különféle versenyek - kerékcsere, autós és kerékpáros ügyességi - várják az érdeklődőket.

Kihelyezett programként az érdeklődők ezen a napon szakmuzeológus vezetésével tekinthetik meg a Szabadság hídi vámházban berendezett budapesti Duna-hidakat bemutató tárlatot. Találkozó a pesti oldalon, a híd északi vámházánál lesz.

Az Öntödei Múzeum vendégként az Afrikai-Magyar Egyesület mutatkozik be kézműves foglalkozásokkal és afrikai szabósággal. Gyurácz Andrea, A szőke nő kalandjai Afrikában című könyvek szerzője fényképes útibeszámolót tart, majd tanzániai táncosok és zenészek előadása várja a nézőket.
A felnőttek 1500, a 6-18 év közötti gyermekek 600 forintért válthatnak karszalagot, amely valamennyi intézménybe és a különjáratokra is érvényes.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: