Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 21. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: infopest

Múzeumok éjszakája - A MÁV titkaival

Múzeumok éjszakája - A MÁV titkaival

Nosztalgiavonatozással, matricázott mozdonyok találkozójával, gyermekvasúttal, kiállítással, és más kulisszatitkokkal várja országszerte a felnőtteket és a gyerekeket a MÁV szombaton, a múzeumok éjszakáján.

Szombat este a budapesti Nyugati pályaudvaron matricázott mozdonyokat, az Aranycsapat-Taurust, valamint a legújabb Hunyadi Mátyás mozdonyt tekinthetik meg az érdeklődők.

A nagyközönség számára megnyitott patinás Királyi Várótól ingyenes nosztalgiavonat indul éjjel a Vasúttörténeti Parkba, ahol matuzsálemi járművek parádéja és magánvasúti mozdonyok bemutatója lesz.

A Gyermekvasút szerelvényei az esti órákban és éjszaka is közlekednek. A budai hegyekben gőzmozdonyos utazáson, hajtányozáson, éjszakai vezetett gyalogtúrán vehetnek részt az érdeklődők. A Hűvösvölgy állomás várótermében az egykori Úttörővasútról és a Gyermekvasútról szóló filmeket mutatnak be.

A budapesti Keleti pályaudvaron az erre az alkalomra megnyitott személykocsi műhelyben kocsi- és ultrahangos kerékvizsgálat lesz. Ugyanitt a 65 éves Utasellátó kiállításán egykori és ma is használatos utasellátó tárgyakkal és étkészletekkel berendezett háló- és étkezőkocsi várja a látogatókat.

A programokról bővebb információ awww.muzej.huhonlapon olvasható.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: