Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 12. 10:55, szerda | Helyi
Forrás: infopest

Mozgalom a többműszakos munkavállalókért

Mozgalom a többműszakos munkavállalókért

Mozgalmat indít a többműszakos munkavállalók érdekeinek és a munka törvénykönyve (Mt.) rendelkezéseinek összehangolásáért a vegyipari szakszervezet nő-, műszakos-, valamint értelmiségi tagozata.

A szervezet várja a különböző konföderációk, ágazati szakszervezetek, civilek, valamint a gazdasági élet szereplőinek jobbító javaslatát, hogy azokat összehangolva együtt követeljék a szükséges törvényi változtatásokat.

Összefogásra szólítja fel a szakszervezeteket, civil tömörüléseket és magánszemélyeket a vegyipari szakszervezet (VDSZ), hogy közösen lépjenek fel a több műszakban dolgozók és családjaik érdekeinek, valamint az új Mt. rendelkezéseinek összehangolásáért. A VDSZ tagozatai ugyanis úgy vélik, az említett munkavállalók az új Mt. legnagyobb vesztesei, ezért a szervezet egyértelmű célja a törvény műszakos munkavállalókat érintő rendelkezéseinek a módosítása.

A VDSZ alapkövetelése a korkedvezményes nyugdíjazás biztosítása a többműszakos és a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára.

A szakszervezet szorgalmazza továbbá a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók korábbi műszakpótlékának mielőbbi visszaállítását, mert ez önmagában is segíti a családi kapcsolatok hiányából adódó problémák enyhítését.

A szakszervezet fontosnak tartja olyan juttatások bevezetését is, amely segíti a megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatott nők és férfiak egészségének a megőrzését.

A szakszervezet a mail@vdsz.hu e-mail címre várja a javaslatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni