Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 25. 17:59, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye

Megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye

Huszonegy évvel halála után megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye: a nyugat-londoni Kensal Green temetőjében a közelmúltban emléktáblát emeltek a Queen együttes 1991-ben, 45 éves korában AIDS-betegségben meghalt énekesének.

A "Bulsara emlékére" angol nyelvű feliratú táblán egy francia szöveg is olvasható: "minden szeretetemmel mindig közel leszek hozzád", és egy M betű jegyzi a táblaállító kilétét - adta hírül a Daily Mirror című brit napilap honlapján.
Farrokh Bulsara volt Freddie Mercury valódi neve, utóbbit akkor vette fel, miután 1971-ben a Queen együttes megalakult.
M. pedig nem más, mint Mercury egykori szerelme és élettársa Mary Austin, aki az énekes halála után örökölte annak 10 millió font értékű Garden Lodge-i otthonát.
Freddie hamvainak hollétét eddig senki nem ismerte. Feltételezték, hogy a hamvasztás után Mary Austin kapta meg az urnát, de ő erről soha nem nyilatkozott. Szóvivője most sem volt hajlandó kommentálni a brit lap hírét.
A Kensal Green-i temető honlapja szerint emléktáblát csak az kaphat a temetőben, akinek hamvait szétszórták a szóróparcellában.
Egy Queen-rajongó elmondta: az köztudott volt mindenki számára, hogy Freddit 1991-ben elhamvasztották a Kensal Green-i temetőben, de teljes talány volt az, hogy hol helyezték örök nyugalomra. "Egyes életrajzírók szerint a hamvakat még csak el sem vitték Kensal Greenből a hamvasztás után több mint egy évig. Az emléktábla felfedezése valóban izgalmas, és egy nagy áttörést jelenthet" - fejtegette.
A biszexuális Mercury Maryt feleségének nevezte, a nő örökölte a sztár által hátrahagyott lemezek szerzői jogait. A Queen világszerte mintegy 300 millió lemezt adott el.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.