Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Január 29. 06:00, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Megkerült az elveszett teknős - 30 év múlva

Megkerült az elveszett teknős - 30 év múlva

Harminc év elteltével került meg egy család elveszett teknőse Brazíliában. Az állat végig házuk egy tárolóhelyiségében tanyázott: egy régi magnó társaságában bukkantak rá, mindkettő egy dobozban volt.

A teknős még 1982-ben tűnt el. A család hosszan keresgélte, de hiába. Végül feladta a kutatást abban a hiszemben, hogy bizonyára nyitva feledték egyszer a bejárati ajtót, a teknős meg elszökött.
Igencsak megdöbbentek, amikor a minap a raktárszobában pakolgatva felfedezték a dobozban. Hogy miként élte túl az állat 30 évnyi koplalást, rejtély. Jeferson Pires Rio de Janeiró-i állatorvos a sajtónak azt mondta, hogy Manuela - ez a nagy túlélő neve - olyan vöröslábú teknősfajtához tartozik, amelynek egyedei akár két-három évig is bírják étel nélkül.
Az állatorvos szerint a teknős feltehetően hangyákon élt, amelyek a tárolóhelyiség fapadlójából másztak elő - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.