Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 12. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégis kell még várni a reálhozamra

Mégis kell még várni a reálhozamra

Az egyik nagyobb nyugdíjpénztár szerint a jogszabályban megszabott határidő lejártáig, azaz augusztus végéig kapja majd meg mindenki a neki járó összeget.

Így a legtöbb pénztártagnak még várnia kell a reálhozamra. Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjügyi megbízottja több mint két héttel ezelőtt azt mondta, hogy hamarosan megkezdhetik a magány-nyugdíjpénztárak a reálhozamok kifizetését.

A magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének menetrendjét szabályozó jogszabály szerint a kasszáknak legkésőbb július 20-ig kell visszaigényelniük az állami alaptól a reálhozamokra kifizetendő összeget. Az állami alapnak két napja lesz arra, hogy elutalja a kasszáknak a pénzt, ezt követően a pénztáraknak nyolc napon belül meg kell kezdeniük a kifizetéseket. A jogszabály kimondja, az összes volt magán-nyugdíjpénztári tagnak augusztus végéig meg kell kapnia a reálhozamot – olvasható az origon.

Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjügyi megbízottja több mint két héttel ezelőtt úgy nyilatkozott: „Hamarosan elkezdik kifizetni a reálhozamokat”. Hozzátette, hogy a magánnyugdíjpénztárak két hét múlva megkezdhetik az összegek átutalását a volt pénztártagoknak, amit legkésőbb augusztus 31-ig kell megtenniük. Selmeczi Gabriella szavai alapján már múlt hét csütörtök óta utalhatnának a pénztáraknak, de az origo-nak nyilatkozó nyugdíjpénztárak szerint a kifizetésekre még várni kell.

A pénztári szektor egyik legnagyobb szereplője, az 560 ezer volt tagnak reálhozamot fizető Aegon közölte: A tervek szerint július 20-án kérik vissza a kifizetéshez szükséges pénzt, melyet legkorábban körülbelül július 25-28-án kezdenek kifizetni. Mivel több mint félmillió tagról van szó, a kifizetések egészen biztosan eltartanak augusztus 31-ig.

Az ágazat másik meghatározó szereplője, a 390 ezer tagnak reálhozamot utaló Allianz kommunikációs osztálya pedig arról tájékoztatta az origot: ' A kifizetés időpontja attól függ, hogy mikorra kapjuk vissza a kifizetendő összeget az állami alaptól, ettől számítva a törvény 8 munkanapot ír elő. '

OrientPress Hírügynökség

Címkék: nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.