Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 12. 11:02, szerda | Bulvár
Forrás: infopest

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija

Tegnap hunyt el a valaha legtovább élt férfi. Kimura Dzsiroemon 116 évet élt, életmódját több kutató is vizsgálta, keresve a hosszú élet titkát.

A város, ahol lakott kilencvenöt olyan lakóval büszkélkedhet, akik megértek egy évszázadot.

Kimura 65 éves koráig postásként dolgozott, majd nyugdíjba vonulása után 90 éves koráig a kertjét művelte. Ugyan állandó ápolásra szorult, csak segítséggel tudott enni és felkelni, de elméje végig ép maradt. Családtagjai nagyon szellemes, kedves embernek ismerték, aki előszeretettel használta az angol „thank you” kifejezést. Haláláig sok örömöt okozott családjának, ő volt az állandó hangulatfelelős.
Áprilisban ünnepelte 116. születésnapját, amelyen a japán kormányfő videoüzenetben köszöntötte. Mikor arról kérdezték, hogy mi a titka hosszú és egészséges életének ezt mondta: „Minden nap felnézek az égre.”
Életmódjáról annyi kiderült, hogy soha nem dohányzott, csak kevés alkoholt fogyasztott és könnyű ételeket evett. Elmondása szerint, mindig csak annyit evett, amennyi 80%-ig eltelítette.


A csodás kort megélt férfi abban a kórházban halt természetes halált, ahol tüdőgyulladással kezelték. Hét gyermeket, tizennégy unokát, huszonöt dédunokát és tizenöt ükunokát hagyott maga után.
Kimurát 2011 áprilisában nyilvánították minden idők legidősebb férfijévé. A legidősebb kort megélt nő 1997-ben halt meg és 122 évesen hunyt el. Az idős úr egyik volt a 12 még olyan élő embernek, akik a 19. században születtek.
Réz Réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.