Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 03. 15:38, péntek | Belföld
Forrás: mti

Markáns lehűlés várható, néhol havas eső, hó is eshet

Markáns lehűlés várható, néhol havas eső, hó is eshet

Markáns lehűlés várható vasárnaptól az országban, néhol kis eséllyel havas eső, hó is eshet hétfőre virradóra - erről írt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

A májusi havazás esélye kapcsán felidézték, hogy pár napja 30 Celsius-fokot is mértek az ország bizonyos pontjain.

Most viszont már napok óta látszik, hogy a hétvégén egy hullámzó frontálzóna alakítja a térség időjárását, ami csak lassan vonul át az ország felett, és mögötte hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a térségbe. A markáns lehűlés vasárnap kezdődik meg a Dunántúlon, hétfőre tovább hűl a levegő a magasabb légrétegekben is.

A jelenlegi kilátások szerint a csapadék halmazállapot-váltására vasárnap estétől, késő estétől hétfő hajnalig van inkább némi (10 százalék feletti) esély az Alpokalja magasabban fekvő területein és a Bakonyban, de ez is csak időszakos lehet.

Az M1 csatornán kora délután Fejős Ádám meteorológus azt mondta, veszélyes időjárási helyzet nem alakul ki. Kifejtette, északnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Komolyabb csapadék hajnalban a Dunántúlon és a főváros térségében várható. Vasárnap keletre tolódik a csapadékzóna, hétfőtől csökken a felhőzet, mérséklődik a légmozgás. Addig viszont többfelé a maximumok is 10 fok alatt alakulnak majd, és viharos széllökésekre is számítani kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő