Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 14. 07:30, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Május 25-ig pályázhatnak a vállalkozások az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyre

Május 25-ig pályázhatnak a vállalkozások az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyre

A Kárpát-medencei vállalkozásoknak május 25-ig lehet pályázni az idén először meghirdetett Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyre, 47 főkategóriában - közölték a kiírók az MTI-vel.

A pályázat kitüntetéseit szeptember 11-én, az Országház felsőházi termében adják át.

A kiírásra pályázhatnak a Kárpát-medencéből mindazon vállalkozások, amelyek kiemelten fontosnak tartják a magas minőségű termékek előállítását, szolgáltatások nyújtását.

A kiírás óta a konzultációs szakaszban eddig több mint 100 magyarországi és a határon túli érdeklődővel egyeztettek.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte: a kiíróknak az volt a céljuk, hogy a védjegypályázaton részvételt biztosítva egyenlő esélyt teremtsenek nemcsak a Magyarország határain belül, hanem azon kívül működő gazdasági szervezetek számára is.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a közleményben hangsúlyozta: "az RMDSZ számára kiemelten fontos a romániai magyar közösség szülőföldön való boldogulása és gazdasági megerősítése, ezért támogatójaként azt a célt tűzte ki, hogy segíti az Érték és Minőség Nagydíj pályázat kiíróit és lebonyolítóit abban, hogy minél több erdélyi vállalkozó megismerhesse ezt a lehetőséget és éljen a pályázat adta előnyökkel".

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki a DIAMOND Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, szakmai segítséget nyújt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.