Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 26. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: gma.yahoo.com

Magától mozog az egyiptomi szobor

Magától mozog az egyiptomi szobor

A Manchester Museum kurátora azt hitte, hogy valaki szórakozik vele, ám amikor a szobor egy napját videóra vette, maga is meglepődött.

A Neb-senu szobor már több mint 80 éve a helyén van, de a napokban vették észre, hogy nem stimmel valami vele. A múzeum kurátora, Campbell Price vette észre, hogy a szobor egyik nap háttal állt a látogatóknak, de másik nap már újra előre nézett, és ez így ment napokon keresztül. Amikor megelégelte a szobor össze-vissza forog, visszaállította eredeti állapotába, és a múzeum egyik kameráját ráállította.

A 11 órás felvétel megdöbbentő részleteket mutatott, ugyanis ez alatt az idő alatt senki nem nyúlt az egyiptomi kincshez, hanem az magától mozgott. Price szerint az egyiptológusok nem babonás emberek, de az eset után ő is erősen elgondolkodott, vajon mi történhetett a szoborral.

A papi feladatok ellátásának megörökítésére készült remekmű csak akkor mozog, amikor látogatók vannak körülötte, így több tudós arra a következtetésre jutott, hogy az apró rezgések, amelyek az emberektől jönnek, arra késztetik a szobrot, hogy hátat fordítson nekik. Mindenesetre vizsgálják az ügyet, egyelőre semmi konkréttal nem tudnak szolgálni a múzeum dolgozói.

Ráthgéber Réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.