Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 27. 07:09, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lövöldözés a floridai Jacksonville városában egy videojáték-versenyen, többen meghaltak

Lövöldözés a floridai Jacksonville városában egy videojáték-versenyen, többen meghaltak

Lövöldözés volt helyi idő szerint vasárnap délután a floridai Jacksonville városában egy videojáték-versenyen, többen meghaltak, köztük a feltételezett elkövető is, aki források szerint önmagával végzett.

A Miami Herald című lap információi szerint a halálos áldozatok száma négy, a sebesülteké tizenegy. A rendőrség tájékoztatása szerint a sebesültek állapota stabil, nincsenek életveszélyben. Más források szerint hat embert szállítottak kórházba, egyikőjük állapota válságos.

A helyi hatóságok közölték, hogy az incidensnek vége, egy elkövető volt. Amerikai sajtóközlések szerint a lövöldözés a Jacksonville belvárosában lévő Jacksonville Landing nevű, folyóparti fesztiválközpontban történt, azon belül is a GLHF Game Bar e-sport bárban, ahol éppen a Madden NFL 19 nevű, országos amerikai futball videojáték-verseny selejtezője zajlott. A Los Angeles Times című lap a verseny egyik résztvevőjére hivatkozva azt írta, hogy az elkövető a versenyen vett részt, és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban.

A szóban forgó meccset élőben közvetítették, a világhálón közzétett egy felvételen az látható és hallható, hogy egy szabadrúgás nyomán valaki - vélhetően az elkövető - mérgesen felkiállt, majd az egyik játékos pólóján egy vörös lézer jelenik meg. Ezt követően tizenkét lövés hallható, melyeket fájdalmas kiáltások kísérnek.

Mike Williams seriff nem kívánta kommentálni a lapértesülést a lövöldözés okáról. Rick Scott, Florida republikánus kormányzója bejelentette: a helyi hatóságok megkapnak minden segítséget, amit csak kérnek. A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése