Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 06. 05:04, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Kőhalmi Attila a versenytanács új tagja

Kőhalmi Attila a versenytanács új tagja

Kőhalmi Attilát a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa tagjává nevezte ki Áder János köztársasági elnök.

A 2013. október 1-jei hatályú, hatéves időtartamra szóló megbízatásról a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg a köztársasági elnök határozata.

A versenytanács sajátos helyzetű testület, független a hivatalon belül, ám döntése a szokásos bírói felülvizsgálat alá vonható. A GVH versenyfelügyeleti eljárásait érdemben lezáró döntéseket a hivatalon belül elkülönült döntéshozó fórumként működő versenytanács hozza meg.

A versenytanács bírálja el továbbá a vizsgálók versenyfelügyeleti eljárás során hozott végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket is.

A versenytanács munkáját a tanács elnöke – aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese - szervezi és irányítja, az egyes ügyeket az elnök által kijelölt három- vagy öttagú versenytanács bírálja el. A tanács tagjait a hivatal elnökének javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, illetve menti fel. A kinevezés hat évre szól, a kinevezett versenytanácstag a hat év lejártát követően egy alkalommal újból kinevezhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.