Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 19. 16:26, szombat | Belföld
Forrás: mti

Kiemelkedő eredményeket hozott a márciusi ünnepi hosszú hétvége

Kiemelkedő eredményeket hozott a márciusi ünnepi hosszú hétvége

Összesen 386 ezer éjszakát foglaltak le a vendégek Magyarországon a március 15-iki ünnephez kapcsolódó négynapos hétvégén, ez a hétszerese a tavaly ilyenkorinak, a járvány előtti rekordévek forgalmához hasonló adat

- tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményben pénteken az MTI-t.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataira hivatkozva közölték: az összes vendégéjszaka 78 százaléka belföldről származott.

Az éjszakák 78 százaléka vidéki szálláshelyen realizálódott, a legnépszerűbb a Balaton, a Mátra-Bükk és Budapest környéke volt.

Az adatok alapján a fővárosban 70 százalékban külföldiek pihentek, akik 83 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A határokon túlról érkezők közül a legtöbben Budapestre, a Balatonhoz és Bük-Sárvár térségébe utaztak.

A kategóriák alapján a legkelendőbbek a szállodák voltak (59 százalék), majd a magán- és egyéb szálláshelyek (27 százalék), valamint a panziók (8 százalék). A szállodák között a négycsillagosok voltak a legnépszerűbbek, a foglalások 55 százaléka ezekbe irányult, ezt követték a háromcsillagos (37 százalék), majd az ötcsillagos hotelek (3 százalék).

Az MTÜ jelezte, hogy a szálláshelyek négy nap alatt összesen 6 milliárd forint bevételt könyveltek el, amelynek 31 százaléka külföldiektől, 69 százaléka pedig belföldiektől származott.

Nagy volt az érdeklődés a vendéglátóhelyek iránt is, a hosszú hétvége első három napján 10,2 milliárd forint árbevétel folyt be. A legtöbbet március 13-án vasárnap költöttek a vendégek, összesen 3,9 milliárd forintot.

Az eddig beérkezett foglalások alapján áprilisra már most 1,4 millió éjszaka foglalás érkezett, de májusra is már 1,2 millió vendégéjszakát látni a rendszerben - olvasható az MTÜ közleményében.

Címkék: turisztika, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során