Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 22. 12:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ketten megsérültek a tűzijáték miatt Zánkán - Eljárást indult

Ketten megsérültek a tűzijáték miatt Zánkán - Eljárást indult

Eljárást indított a rendőrség a zánkai augusztus 20-i tűzijáték ügyében, a nézők közé csapódó rakéták a polgármester információi szerint két embert sebesítettek meg.

Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője szerdán az MTI megkeresésére azt közölte: a zánkai tűzijátékon történtek ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

Filep Miklós, Zánka polgármestere az MTI-nek azt mondta: az augusztus 20-ai tűzijáték második-harmadik percében - szerinte "nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából" - 4-5 petárda a kilövőállástól vízszintesen a vízparton állók és a Balaton irányába indult el.

Az ott levő 30-50 ember elmenekült az érintett területről, a strandgondnok pedig a rendelkezésre álló eszközökkel elsősegélyt nyújtott azoknak, akik azt igényelték. A polgármester információi szerint ketten szenvedtek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket, őket a mentők a helyszínen ellátták.

Filep Miklós közölte: az önkormányzat a hatályos jogszabályok szerinti bejelentési kötelezettségnek eleget téve előzetesen kijelölte a tűzijáték idejére a rendőrség és a katasztrófavédelem által ellenőrzött és jóváhagyott védelmi zónát, és azon belül senki sem tartózkodott.

Hozzátette: a tűzijátékot pályázat útján kiválasztott vállalkozó bonyolította le.

A polgármester sajtóinformációkat cáfolva azt mondta, a jelenlévők nagy része - több ezer ember - az eseményeket nem észlelte, "pánik és menekülési hullám, egymást tipró embertömegek nem voltak".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.