Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 09. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Kerti tóba esett egy egyéves kisfiú Szolnokon - újra kellett éleszteni

Kerti tóba esett egy egyéves kisfiú Szolnokon - újra kellett éleszteni

Újraélesztettek a mentők egy egyéves kisfiút, akit egy kerti tóban, víz alá merülve találtak meg a szülei szombat délután Szolnokon - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Győrfi Pál közleményében azt írta: a szülők azonnal kihúzták a gyereket a vízből és a mentésirányító telefonos segítségével megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak.

Az újraélesztés sikeres volt és a kisfiút spontán vérkeringéssel, légzéssel, stabil, javuló állapotban szállították kórházba.

A kommunikációs vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy kisgyermeket néhány percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni, hiszen akár egy kerti medencében, sekély vízben is eleshet, elmerülhet, vízbe fulladhat.

Hozzátette: a szülők ne bízzák a kisgyereket egy másik gyerek felügyeletére se, hiszen vészhelyzetben nem fog tudni segíteni rajta. Vízparton vagy medence közelében mindig szükség van felnőtt jelenlétére is - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben